fbpx

Swing

De kettlebell swing biedt een unieke mix van explosiviteit, kracht, uithoudingsvermogen en calorieverbranding. Een zeer veelzijdige en efficiënte oefening! Vooral je benen (met name hamstrings oftewel de achterzijde), je billen en je buik moeten hard werken tijdens de kettlebell swing. 

uitvoering

Je start een swing altijd met de kettlebell op de grond op een armlengte afstand. Je staat met je voeten op schouderbreedte en de knieën en heup gebogen. Deze positie lijkt op de deadlift positie echter strek je nu je armen naar voren om de kettlebell vast te kunnen pakken. Zorg dat je rug recht is, je schouders naar achteren zijn getrokken en dat de heupen hoger staan dan de knieën (niet zoals bij een squat). 

Als je de kettlebell vast hebt trek je deze tussen je benen naar achteren. Tijdens deze beweging adem je in via de neus. Op het moment dat je onderarmen de binnenkant van je bovenbenen raken strek je tegelijkertijd explosief je heup en je knieën. Tijdens het strekken adem je krachtig uit via de mond. Als je explosief genoeg heup en knieën hebt gestrekt dan vliegt de kettlebell omhoog en naar voren tot borsthoogte. Op dit punt span je hard je billen, bovenbenen en buik aan om ervoor te zorgen dat je niet overstrekt en je last van je rug krijgt. Bovenin sta je dus zo recht als een plank met de armen gestrekt naar voren.

Je blijft zo recht als een plank staan en laat de zwaartekracht zijn werk doen waardoor de kettlebell weer omlaag valt. Pas als je bovenarmen je borstkas raken buig je weer door je heup en knieën en steek je beide armen tussen je benen door naar achteren. Nu ben je weer in dezelfde positie gekomen als na de start en kun je opnieuw explosief strekken om de volgende herhaling te maken.

Tips voor een goede swing:

Extra tips:

check de video:

ERVAAR ZELF DE VOORDELEN VAN KETTLEBELL TRAINING!

Jouw gratis proefles:

Plan je afspraak in onze online agenda: